Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SUA consideră că Iranul este responsabil de atacul cu drona asupra vasului „Mercer Street”: Vom da un răspuns colectiv

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 august 2021

Antony Blinken, șeful diplomației americane, arată că Statele Unite ale Americii (SUA) consideră că atacul cu drona asupra vasului „Mercer Street, soldat cu moartea unui român, a fost realizat de Iran și promite că SUA, Marea Britanie, România, Israel și celelalte țări aliate vor da un „răspuns colectiv”, potrivit Reuters.

Am văzut în ultimele luni o serie de atacuri ale Iranului, îndreptate inclusiv împotriva transportului maritim. Nu cred că acest incident este ceva nou(…)dar spune că Iranul continuă să acționeze teribil de iresponsabil și să fie o amenințare la adresa navigației, a comerțului sau la adresa marinarilor nevinovați care sunt implicați în tranzitul comercial din apele internaționale”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, luni, 2 august, la Washington.

Joi seară, 29 iulie, petrolierul Mercer Street, ce aparține companiei israeliene Zodiac Maritime, care se afla în zona strâmtorii Hurmuz, în largul coastei Omanului, a fost ținta unui atac cu dronă, nerevendicat la acel moment, soldat cu moartea unui cetățean român, comandatul navei, și a unui cetățean britanic, potrivit Euronews.

Duminică, 1 august, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii s-au alăturat Israelului și au acuzat Iranul că este responsabil de atacul asupra petrolierului.

Ministerul de Externe din România a catalogat atacul cu dronă drept „absolut inacceptabil” și a transmis că îl condamnă cu fermitate, potrivit unui comunicat de presă emis luni, 2 august. În plus, ambasadorul Republicii Islamice Iran la București a fost chemat la sediul MAE.

Iranul, în schimb, consideră că acuzațiile sunt nefondate, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Saeed Khatibzadeh.

Nu este prima dată când regimul sionist care ocupă Ierusalimul a făcut astfel de acuzații goale împotriva Republicii Islamice Iran”, a precizat Khartibzadeh duminică, amenințând ulterior că „Cine seamănă vânt, culege furtună”.

Ca răspuns, Ministerul de Externe de la Teheran l-a convocat luni pe ambasadorul României, Mirela Carmen Grecu, într-o întâlnire în care oficialii iranieni i-au transmis că acuzațiile lansate de MAE român sunt ilegale și inacceptabile, potrivit Teheran Times.

Sursă foto: Euronews / AP / Johan Victor 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/sua-considera-ca-iranul-este-responsabil-de-atacul-cu-drona-asupra-vasului-mercer-street-vom-da-un-raspuns-colectiv/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 16087 more Info to that Topic: mainnews.ro/sua-considera-ca-iranul-este-responsabil-de-atacul-cu-drona-asupra-vasului-mercer-street-vom-da-un-raspuns-colectiv/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/sua-considera-ca-iranul-este-responsabil-de-atacul-cu-drona-asupra-vasului-mercer-street-vom-da-un-raspuns-colectiv/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *