Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București riscă exmatricularea, după ce ar fi copiat la examene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 februarie 2021

Un număr de 47 de studenți din anul I la Facultatea de Drept a Universității din București riscă să fie exmatriculați, după ce conducerea instituției a descoperit că aceștia ar fi fraudat mai multe examene. 

Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universității din București, a declarat pentru Mainnews.ro că studenții rezolvau în comun subiectele de examen pe două grupuri deschise pe două grupuri de conversații online. Mai mult, un student a realizat un videoclip în care împărtășește tehnici de fraudare a examenului cu colegii săi.

„Am primit sesizări privind conversații paralele în legătură cu soluționarea subiectelor la mai multe examene ale sesiunii de iarnă. Sesizările au fost dublate și cu dovezi, constând în înregistrarea electronică a acestor conversații. Noi am verificat, le-am corelat cu datele de pe platformă, și a rezultat că două grupuri de studenți rezolvau în comun subiectele în timpul examenelor scrise online. Mai discutau și despre metode de copiere. Un student arată într-un filmuleț în care arată cum în timp ce privește pe dispozitivul pe care este supravegheat la examen să poate citi informații de pe alt dispozitiv. Cu mâhnire am constatat că există indicii puternice de fraudă. Am sesizat Consiliul Facultății de Drept pentru sancționarea regulamentară”, a declarat Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universității din București, pentru Mainnews.ro.

Studenții riscă exmatricularea cu posibilitatea de susținere a examenului de admitere peste cel puțin doi ani de la data exmatriculării.

Informația a fost difuzată pentru prima dată de publicația Edupedu.ro.

Sursa foto: Universitatea din București

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *