Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, despre avizele miniștrilor din Parlmanet: A fost vorba de un vot politic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul demis al Justiției, Cătălin Predoiu, susține că avizele care s-au dat, marți, în Parlament, pentru miniștrii liberali, au fost voturi politice. 

Cătălin Predoiu a mai afirmat că desființarea Secției Speciale este principala temă pe care PSD și PNL nu se pot pune de acord.

„Cel puțin din discuțiile pe care le-am avut, a fost vorba de un vot politic. Dincolo de vot, cred că au fost importante discuțiile. Sunt clare subiectele pe care nu suntem de acord, respectiv desființarea SIIJ, acesta este principalul. Nu am văzut care e poziția PSD pe calendarul de modificare a legilor justiției și a codurilor penale. Eu am spus foarte clar că doresc să nu discutăm aceste acte normative mari până nu avem un Parlament nou legitimat și o majoritate care să fie favorabilă pentru reformele din justiție”, a spus Predoiu.

Predoiu mai susține că bunul mers al justiției nu depinde doar de legile justiției sau de codurile penale

„Depinde în mare măsură de condițiile logistice în care se desfășoară  actul de justiție. E nevoie de mai multe investiții în sistemul judiciar, e nevoie de ordonarea politicilor salariale, de acoperirea schemelor de personal, astfel încât lumea să nu mai fie preucupată în justiție decât de actul de justiție”, a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă se pot organiza alegerile locale odată cu alegerile anticipate, Cătălin Predoiu a spus că „legea nu exclude această posibilitate”.

„Este o decizie politică, în niciun caz nu se va lua în Ministerul Justiției”, a mai afirmat ministrul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW