Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


BREAKING Ucraina va negocia cu Federația Rusă / Discuțiile vor avea loc în Belarus

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2022

Șeful delegației Federației Ruse prezentă în Belarus, Vladimir Medinsky, susține că oficialii ucraineni ar fi fost de acord să înceapă negocierile pentru oprirea războiului din Ucraina, relatează Ria Novosti. Informația a fost confirmată și de partea ucraineană, potrivit zn.ua. 

Discuțiile ar urma să aibă loc în regiunea Gomel, din Belarus, deși, inițial, liderii ucraineni nu au fost de acord cu acest lucru. Ucraina va fi reprezentată la discuții de Mykola Tochitsky, ministrul adjunct al Afacerilor Externe.

Informația a fost confirmată oficial și de președintele Volodymyr Zelenskiy.

Context

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a anunțat duminică dimineață că o delegație a Rusiei se află la Minsk, pentru a negocia cu oficialii ucraineni.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, s-a arătat deschis la negocieri, dar a menționat că discuțiile ar trebui să aibă loc într-o țară „din care nu zboară rachete”, în condițiile în care Belarus a fost una dintre rutele folosite de armata Rusiei pentru a invada Ucraina.

Kievul a sugerat, apoi, că ar fi de acord ca discuțiile să fie ținute în orașe precum Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Vrem să vorbim, vrem să se termine războiul”, a spus Zelenskiy.

Vezi aici ultimele informații din Ucraina, transmise live de Main News

 Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW