Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Dragnea cere sesizarea CJUE în procesul în care solicită dizolvarea PSD

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Liviu Dragnea cere sesizarea Curtii de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în procesul în care fostul președinte social democrat solicită dizolvarea PSD. În plus, Dragnea vrea ca CCR să analizeze o prevedere din legea partidelor despre care susține că ar fi neconstituțională.

Judecata în proces a fost amânată pentru data de 31 octombrie. Procesul a ajuns la Curtea de Apel după ce tribunalul a respins demersul fostului președinte PSD.

Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD

Liviu Dragnea s-a adresat instantei tribunalului București printr-o cerere în care spune că PSD ar trebui dizolvat întrucât și-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman referitor la angajările fictive ale celor două femei de la DGASPC, cauză pentru care fostul președinte social democrat a fost condamnat și încarcerat în penitenciarul Rahova, în luna mai.

Dragnea susţine, în cererea de intervenţie adresată Tribunalului Bucureşti, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW