Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: A fost emisă autorizația de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 iunie 2021

Ministrul Transporturilor a anunțat joi dimineață că a fost emisă autorizația de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsonul dintre Curtea de Argeș și Pitești, deși italienii de la Astaldi au început lucrările la începutul lunii iunie.

Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km. Constructorul a început mobilizarea și va demara lucrările în perioada următoare”, a anunțat Cătălin Drulă, pe Facebook.

Contractul în valoare de 1,71 miliarde lei fără TVA pentru proiectarea și execuția secțiunii Pitești-Curtea de Argeș a fost încheiat pe 11 mai 2020. Termenul de proiectare este de 12 luni, 48 de luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor, iar garanția este de 10 ani. Cu alte cuvinte, secțiunea ar trebui să fie finalizată în anul 2025.

Proiectul include 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, 2 parcări de scurtă durată și 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și Curtea de Argeș.

În așteptarea autorizației de construire, constructorul Astaldi începuse, timid, lucrările la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș la începutul lunii iunie.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Au început lucrările la secțiunea 5 a autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

Autostrada Sibiu–Pitești

Autostrada Sibiu–Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni și va lega centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

CITEȘTE ȘI: Fact Check Florin Cîțu: Vom trece Carpații cu autostradă în timpul acestei guvernări / Este posibil acest lucru?

CITEȘTE ȘI: Autostrada Sibiu-Pitești: Companiile din China vor fi eliminate de la licitațiile pentru secțiunile 2 și 3

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW