Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Au început lucrările la secțiunea 5 a autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iunie 2021

Chiar dacă nu au autorizație de construire, constructorul Astaldi a început, timid, lucrările la secțiunea 5 Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km) al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești.

Firma italiană a finalizat proiectul tehnic, în prezent fiind în așteptarea autorizației de construire, care, potrivit ministrului de resort, Cătălin Drulă, ar urma să fie emisă în cursul lunii iunie.

Contractul în valoare de 1,71 miliarde lei fără TVA pentru proiectarea și execuția secțiunii Pitești-Curtea de Argeș a fost încheiat pe 11 mai 2020. Termenul de proiectare este de 12 luni, 48 de luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor, iar garanția este de 10 ani. Cu alte cuvinte, secțiunea ar trebui să fie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu–Pitești

Autostrada Sibiu–Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni și va lega centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

CITEȘTE ȘI: Fact Check Florin Cîțu: Vom trece Carpații cu autostradă în timpul acestei guvernări / Este posibil acest lucru?

CITEȘTE ȘI: Autostrada Sibiu-Pitești: Companiile din China vor fi eliminate de la licitațiile pentru secțiunile 2 și 3

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW