Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Bolnavii cronici vor fi scutiți de la plata contribuțiilor sociale pentru concediile medicale/ Ciolacu: Am luat o decizie, nu sunt probleme în ceea ce privește bolnavii cronici

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2024 Etichete: , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni că bolnavii cronici vor fi scutiți de la plata contribuțiilor sociale pentru concediile medicale. Premierul a adăugat că a luat o decizie rapidă pentru a se interveni în Parlament pe acest act normativ, așadar nu vor fi probleme în ceea ce privește bolnavii cronici. 

Marcel Ciolacu a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Institutul Clinic Fundeni, că bolnavii cronici vor fi adăugați în categoria celor scutiți de „taxa pe boală”:

În primul rând, CASS plătim cu toţii, şi medicii, şi dvs, toată, lumea, oriunde în lumea asta. Nu poţi să ţii sistemul de sănătate fără contribuţia pe sănătate. Nu e o taxă introdusă nici de Ciolacu, de când e un stat modern, în lume, a introdus o taxă în ceea ce priveşte sănătate. Am luat o decizie în Guvern şi am exceptat pe această taxă, cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%.

Ba da, urmează (n.r. adăugarea bolnavilor cronici în ordonanța adoptată de Guvern). Am luat o decizie rapidă, pentru că se tot întârzia a se interveni în Parlament pe acest act normativ şi am luat o decizie, nu sunt probleme în ceea ce priveşte bolnavii cronici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai transmis că nu este de acord ca statul să încurajeze ca cel care „e răcit și stă acasă” să primească cu 10% mai mult decât cel care este la serviciu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW