Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu, condamnat să plătească daune morale pentru injuriile adresate consilierei Ana Ciceală

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 noiembrie 2021

Judecătoria Sectorului 5 a decis să-l oblige pe fostul viceprimar PSD al Capitalei Aurelian Bădulescu, în prezent consilier general, la plata sumei de 7.000 lei drept daune morale consilierei USR Ana Ciceală pentru injuriile adresate în cadrul unei ședințe a Consiliului General. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Schimburile de idei, argumentele și consensul, aspecte esențiale pentru luare deciziilor politice, sunt practic inexistente pentru unii decidenți, care în schimb preferă să se folosească de cu totul alte arme pentru a-și impune punctul de vedere: ton ridicat, amenințări și jigniri.

Un veritabil exponent al acestui mod de a face politică este Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei în perioada 2016-2020, în prezent lider al consilierilor generali PSD. După ani la rând în care și-a jignit și calomniat oponenții politici, sub amuzamentul sau al privirilor admirative ale unor colegi, politicianul social-democrat va devenit bun de plată.

7.000 lei pentru injurii

Instanța de fond l-a condamnat pe Aurelian Bădulescu să-i plătească 7.000 lei drept daune morale consilierei USR Ana Ciceală, după ce, în anul 2018, i-a adresat injurii, pe care ulterior le-a consemnat în procesul-verbal al ședinței Comisiei de Sănătate a Consiliului General.

Ana Ciceală: În sfârșit!

Ana Ciceală a salutat decizia instanței.

„În sfârșit! După trei ani, o primă decizie a Justiției: Bădulescu, obligat să plătească daune morale de 7.000 de lei pentru încălcarea dreptului la demnitate Au trecut mai bine de trei ani de când m-am adresat Justiției, până am avut parte de o primă decizie în procesul pe care i l-am deschis lui Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al municipiului București din partea PSD (executantul ordinelor primarului Gabriela Firea, mai exact) și, în continuare, consilier local și lider al PSD-ului”, a fost reacția Anei Ciceală.

Au fost și alte abateri

Fostul adjunct al Gabrielei Firea nu este însă la prima ieșire de acest gen. El i-a numit „javre”, „fraieri”, „bulangii” şi „animale”, pe consilierii generali USR pentru că aceştia au votat împotriva unui proiect de hotărâre. În ianuarie 2019, Bădulescu s-a luat bătaie cu Gabriel Mutu, la acea vreme primar al Sectorului 6, iar în iunie 2020 acesta i-a întrerupt lui Nicușor Dan conferința de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW