Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Becali, mesaj către un procuror DNA, după decizia instanței de a-i ridica sechestrul: Acum, fă-i și lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Omul de afaceri Gigi Becali a povestit cum a scăpat de sechestrul pus pe avere în dosarul în care este acuzat de spălare de bani. Finanțatorul lui FCSB a mărturisit că i-a dat și un mesaj procurorului Direcției Naționale Anticorupție, după decizia Tribunalului București de a-i ridica sechestrul.

„Mi-au pus sechestru pe avere. Mi-a zis episcopul de la Teleorman să fac un acatist pentru Sf. Mina. E un sfânt care îi ajută pe păgubiți. Și am făcut cinci zile acatist pentru că așa mi-a zis episcopul, că nu există cineva care să rămână neajutorat după ce l-a chemat.

Mi-a dat în cap că judecătoarea scoate sigur sechestru. După ce l-a scos, i-am dat mesaj procurorului: «Acum, fă-i și lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului pentru că a venit în ajutorul meu»”, a declarat Gigi Becali la Antena Stars.

Context

Gigi Becali a scăpat, pe 19 decembrie, de sechestrul pus de procurorii DNA în dosarul ANRP în care latifundiarul este urmărit penal de spălare de bani, conform deciziei Tribunalului București.

Tribunalului București a ridicat, miercuri, sechestrul supra conturilor și terenurilor lui Gigi Becali, conform surselor mainnews.ro.

În cazul lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, urmărit penal și el în acest dosar, Tribunalul București a menținut măsura sechestrului.

Procurorii DNA au dispus, în noiembrie, măsura sechestrului asupra conturilor și terenurilor lui Gigi Becali și ale nepotului său, Vasile Geambazi.

Becali și nepotul său au contestat măsura dispusă de procurorii DNA. Cererea lui Becali a fost admisă miercuri, iar a lui Geambazi a fost respinsă pe 28 noiembrie.

Gigi Becali și nepotul său, urmăriți penal pentru spălare de bani

DNA a dispus urmărirea penală față de Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, pentru niște presupuse fapte săvârșite în perioada 2014-2019.

Gigi Becali și nepotul său sunt implicați într-un dosar de spălare de bani într-o afacere cu un teren de 21,75 hectare, de lângă București, care care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P.

„Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi întocmit un raport de evaluare cu încălcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de mun. București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, sumă reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, transmit procurorii anticorupție.

Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *