Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare. Decizia este definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 septembrie 2021

UPDATE Polițiștii bucureșteni au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele lui Nelu Iordache. Afaceristul este în custodia oamenilor legii și urmează să fie încarcerat, potrivit unui comunicat transmis de DGPMB.

Știrea inițială

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv miercuri, 8 septembrie, de Curtea de Apel București, la 11 ani și 9 luni de închisoare, în dosarul autostrăzii Arad-Nădlac, în care a fost acuzat de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune. 

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nelu Iordache că ar fi deturnat avansul încasat de la CNADNR SA, în valoare de 31,5 milioane de lei, pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, de aproximativ 22 kilometri. Lucrările erau finanțate din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Inițial, în decembrie 2017, omul de afaceri a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani și 3 luni de închisoare.

„Regele asfaltului”, cum era numit în spațiul public, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA în luna iulie, într-un dosar penal legat de insolvența firmei Romstrade, în care este suspectat de dare de mită și trafic de influență, potrivit unor surse Main News.

Acesta fusese ridicat, pe 21 iulie, dintr-un avion avion al companiei Ryanair care urma să decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinația Roma și dus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *