Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Restricții de circulație în Capitală, duminică, pentru organizarea unui maraton

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 martie 2022

Brigada Rutieră București anunță restricții de circulație în Capitală duminică, 27 martie, zi în care are loc evenimentul sportiv „Legal Half-Marathon”. Restricțiile vizează zona Unirii din municipiul București.

„Pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții de circulație după cum urmează:

– în intervalul orar 07.00-13.45, pentru Semimaraton 10km pe traseul: Bd. Unirii (Tribunalul București) – Piața Unirii – întoarcere fără afectarea traficului în intersecție – Bd. Unirii – Biblioteca Națională – Bd. Mircea Vodă – întoarcere Pasaj Mărășești – Bd. Unirii – Piața Alba Iulia – Bd. Decebal – Str. Delea Nouă – întoarcere pe Bd. Decebal fără afectarea intersecției – Bd. Unirii – Tribunalul București.

– în intervalul orar 12.00-13.00, pentru Cursa Copiilor pe traseul: Bd. Unirii, segmentul de drum cuprins între Piața Unirii și Str. Traian”, anunță Brigada Rutieră.

Rute ocolitoare

Ca rute ocolitoare sunt recomandate:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Tudor Vladimirescu – Piața George Coșbuc – Bd. Regina Maria – Splaiul Unirii;
  • Bd. Basarabia – Calea Călărașilor – Bd. Corneliu Coposu – Spl. Independenței;
  • Bd. Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd. Octavian Goga – Calea Dudești – Bd. Camil Ressu.

Recomandări pentru șoferi

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să folosească autovehiculele personale cât mai puţin, pentru a evita blocajele de trafic, şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou. De asemenea, conducătorii auto sunt îndemnați să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.

Alte recomandări sunt „să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate”, dar și „să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic”.

„Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Restricțiile de trafic se vor aplica/ridica progresiv, pe măsura desfășurării activităților atât pe traseul menționat mai sus, cât și pe arterele care acced în acesta”, conchide comunicatul.

Foto: Brigada Rutieră București

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *