Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Au aruncat cu pietre în cei care voiau să-i salveze. Salvamari, agresați de turiști din stațiunea Eforie

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 august 2023 Etichete: , , ,

Polițiștii din Constanța anchetează trei turiști, după ce i-au lovit pe salvamarii din cadrul stațiunii Eforie Nord. Potrivit informațiilor transmise de IPJ Constanța, doi salvamari au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma loviturilor pe care le-au primit, inclusiv cu pietre, din partea turiștilor supărați că nu pot înota în Marea Neagră. Agresiunea a avut loc marți, 15 august. 

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că trei  persoane nu ar fi respectat indicațiile salvamarilor, steagul roșu fiind arborat, conflictul dintre acestea și salvamari fiind spontan.
Două persoane au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice,” a transmis IPJ Constanța.

Șase persoane au murit înecate, după ce au ignorat indicațiile salvamarilor

În ultimele zile, șase persoane au murit înecate, deoarece au ignorat indicațiile salvamarilor, de a nu înota în Marea Neagră, ținând cont de condițiile meteorologice nefavorabile. La acest moment, este arborat steagul roșu pe toate plajele de pe litoralul românesc. Acest lucru înseamnă că nu este interzis scăldatul.

Steagul galben înseamnă că înotul este recomandat doar profesioniștilor. Dacă pe plajă este afișat steagul alb sau negru în carouri, înseamnă  înotul este interzis și au voie doar ambarcațiunile. Sancțiunile pentru cei care nu respectă semnificația steagurilor arborate pe plajă variază între  500 şi 1.000 de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW