Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Niciun loc în București la ATI pentru pacienții cu COVID-19. Care este situația la nivel național

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2021

Situație dramatică în secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19. Potrivit datelor furnizate de autorități, luni, 20 septembrie, în București, la ora 14:00, nu era niciun loc liber în ATI, iar la nivel național mai erau disponibile 19 paturi ATI, altele decât cele rezervate pentru pacienții cu anumite condiții medicale care sunt și confirmați cu SARS-CoV-2.

În total, la nivelul întregi țări sunt alocate 1.087 de paturi ATI destinate COVID-19, 952 dintre acestea fiind ocupate.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Arad – 1
Brașov -5
Constanța – 1
Iași – 3
Sibiu – 3
Tulcea – 5
Vaslui – 1

Limitele sistemului medical

Reprezentanții Ministerului Sănătății dau asigurări că se lucrează la operaționalizarea unor noi capacități de Terapie Intensivă pentru COVID-19. Fostul ministru al sănătății Ioana Mihăilă a declarat recent că în România vor putea fi alocate pentru pacienții cu COVID-19 până la 1.700 de paturi, o capacitate care s-ar putea dovedi insuficientă dacă epidemia va continua să evolueze.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW