Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Armata israeliană publică imagini cu lansatoare de rachete Hamas plasate lângă școli și moschei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2023 Etichete: , ,

Forțele de apărare israeliene au publicat o serie de imagini aeriene care arată lansatoare de rachete Hamas în apropierea infrastructurii civile din Fâșia Gaza. Israelul acuză de mult timp Hamas că operează din zonele civile din Gaza, potrivit The Times of Israel.

Purtătorul de cuvânt al IDF a dezvăluit duminică, 22 octombrie, imagini aeriene surprinse în timpul războiului „Swords of Iron”, care oferă dovezi ale strategiei Hamas de a iniția atacuri cu rachete în imediata apropiere a localităților civile din interiorul Fâșiei Gaza.

„De la începutul războiului, organizația teroristă Hamas a exploatat civili și locuri civile, cum ar fi grădinițe, școli și moschei, în scopul de a lansa rachete asupra Israelului. Hamas își lansează în mod deliberat rachetele asupra civililor israelieni”, precizează IDF, potrivit sursei menționate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al FDI, aceste atacuri sunt lansate în mod strategic în apropierea zonelor publice vulnerabile, inclusiv școli, grădinițe și moschei, ceea ce indică o exploatare deliberată a acestor populații necombatante.

Pe data de 17 octombrie, o rachetă lansată din interiorul Fâșiei Gaza de către Jihadul Islamic palestinian a căzut și a avariat un spital din Gaza, relatează The Jerusalem Post. Purtătorul de cuvânt al armatei a susținut o conferință de presă în care a declarat că „o analiză a sistemelor operaționale ale FDI indică faptul că o ploaie de rachete a fost lansată de teroriști din Gaza, trecând în imediata apropiere a spitalului în momentul în care acesta a fost lovit. Informațiile din câteva surse pe care le avem în mână indică faptul că Jihadul Islamic este responsabil”.

FOTO: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW