Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății solicită CNA să ia măsuri după emisiunea de Revelion de pe TVR 1: Instigă la încălcarea măsurilor de protecție sanitară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021

Ministerul Sănătății a solicitat luni Consiliului Național al Audiovizualului luarea de măsuri, după ce postul public de televiziune a transmis în noaptea de Revelion o emisiune în care au fost luate în derâdere măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

TVR 1 a difuzat la trecerea dintre ani o emisiune la care au participat Mugur Mihăiescu, Radu Pietreanu și Dan Bitmann, cunoscuți contestatari ai măsurilor de prevenție împotriva COVID-19.

Potrivit președintelui Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, întregul eveniment eveniment a costat televiziunea publică 140.000 de euro.

Totodată, ministerul a adus în atenția CNA și o reclamă TV a Centrului privat de testare „OK Medical”, care induce ideea că cetățenii pot avea acces în spații aglomerate închise fără mască, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

Comunicatul transmis de Ministerul Sănătății

Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ministerul-sanatatii-solicita-cna-sa-ia-masuri-dupa-emisiunea-de-revelion-de-pe-tvr1-instiga-la-incalcarea-masurilor-de-protectie-sanitara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW