Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aproape 7.000 de ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 septembrie 2023 Etichete: , ,

Aproape 7.000 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului, a anunțat luni, 4 septembrie, Ministerul Muncii. 

Astfel, cetăţenii ucraineani au fost angajaţi pe direrite posturi, printre care confecţioneri cablaje auto, specialişti industria auto, confecţioneri industria textilă, muncitori în domeniul construcţiilor, violonist, şoferi și meserii din industria Horeca,

„Angajaţii Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti sunt prezenţi săptămânal, în zilele de luni şi marţi, la sediul pentru refugiaţi organizat la Romexpo, oferind informaţii cu privire la locurile de muncă vacante şi la celelalte servicii de care pot beneficia prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Serviciile furnizate de ANOFM şi locurile de muncă vacante sunt promovate pe Telegram, cea mai populară platformă social-media utilizată de cetăţenii ucraineni”, a transmis Ministerul Muncii.

Pentru oferta de locuri de muncă în timp real se poate accesa site-ul ANOFM.

Cetăţenii ucraineni au, de asemenea, la îndemână un pliant în care găsesc toate informaţiile necesare angajării în România, dar şi un cod QR în care pot vedea în timp real platforma cu locurile de muncă disponibile.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii