Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR-PLUS cere demiterea managerului Spitalului Foișor și a directorului ASSMB: Oamenii puși de Firea vor continua dezastrul din sistem

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 aprilie 2021

Alianța USR-PLUS cere demiterea managerului Spitalului Foișor și a directorului Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB), după ce mai mulți pacienți au fost evacuați vineri seară pentru ca unitatea medicală să devină unitate suport COVID.

Modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil. Managerul spitalului a blocat formalitățile pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților. Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, potrivit unui comunicat transmis de Alianță.

Consilierii generali ai USR-PLUS au început, în anul 2020, evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei Municipiului București, iar rezultate arată că unitățile medicale ar fi conduse dezastruos, fiind pline de cazuri de corupție sau de furt din bani publici, a precizat sursa citată.

Alianța mai arată că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit atribuțiile prevăzute în protocolul pre-electoral, iar încercările USR-PLUS de a reforma spitalele din București ar fi fost blocate.

Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB și efectuarea de concursuri corecte, transparente și accesibile tuturor pentru funcțiile de conducere a spitalelor care aparțin de Primăria București”, a declarat doctorul Horia Tomescu, viceprimarul USR-PLUS al Capitalei.

Consilierii generali ai USR-PLUS îi cer primarului general al Capitalei să îi demită pe directorul Spitalului Foișor și pe directorul ASSMB și să îl împuternicească pe viceprimarul Tomescu pentru a începe reforma în spitalele ce aparțin de PMB.

Oamenii puși de către doamna Gabriela Firea, fie din incompetență, fie din rea voință, vor continua dezastrul din sistem. Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienții vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil”, se mai arată în comunicatul USR-PLUS.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Tot mai multe critici din tabăra liberalilor, după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Ministerul Sănătății nu poate fi agenție de marketing online

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *