Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Analiză ISW: Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria / Avertismentul experților americani

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW) a transmis în analiza de miercuri, 27 februarie, că Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria și că ar încerca, astfel, să destabilizeze Republica Moldova, punând presiune pe România și NATO. 

ISW susține că cele două batalioane menținute de Rusia în Transnistria încă din anii 1990 nu vor ataca Odessa, dar ar putea participa în eventuale atacuri în nord-vestul regiunii ucrainene, „cauzând panică și creând efecte psihologice de pe urma cărora ar beneficia operațiunile ruse din sud”.

Institutul american s-a referit și la comentariile liderului așa-zisei Republici Populare Donetsk și a altor politicieni ruși.

(n.r. Aceste declarații) ridică posibilitatea ca Vladimir Putin să recunoască Republica Moldovă Transnistreană(PMR)(…)PMR ar putea să ceară suplimentarea trupelor ruse de pe teritoriul său, iar Vladimir Putin ar putea trimite forțe suplimentare în Transnistria”, potrivit ISW.

În acest scenariu, „tensiunile și frica” ar crește în Republica Moldova și România, ceea ce ar pune mai multă presiune pe NATO, lucru ce i-ar permite lui Putin să revendice „o victorie de moment” ce ar distrage de la acțiunile Rusiei în Estul Ucrainei, susțin experții americani.

Totodată, ISW susține că Vladimir Putin ar urma să încerce să stabilească mai multe „republici populare” pe teritoriul Ucrainei până la data de 9 mai.

Până în acest moment, Herson este singurul oraș ucrainean în care ar urma să aibă loc un referendum pe modelul Crimeea și Donbas.

Atacurile sub steag fals și modul în care oficialii ruși și apropiații lor reacționează la ele sunt alarmante, iar Vestul și NATO ar trebui să ia în calcul cele mai periculoase scenarii și să se pregătească să le înfrunte”, este concluzia analizei ISW.

Sediul așa-zisului Minister al Securității din Tiraspol a fost bombardat luni, 25 aprilie, în timp ce niciun angajat nu se afla înăuntru, cel mai probabil, cu ajutorul unui lansator de grenade, iar marți, 26 aprilie, au fost atacate două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Miercuri, 27 aprilie, presa de la Tiraspol a transmis că au fost auzite focuri de armă la un depozit de muniție din Cobasna.

Sursă foto: The Telegraph / Twitter

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/analiza-isw-federatia-rusa-organizeaza-atacuri-sub-steag-fals-in-transnistria-avertismentul-expertilor-americani/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 66900 more Information to that Topic: mainnews.ro/analiza-isw-federatia-rusa-organizeaza-atacuri-sub-steag-fals-in-transnistria-avertismentul-expertilor-americani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *