Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu promite salarii de 1000 de euro net, patriotism economic, stoparea creșterii prețurilor. Document

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, se angajează, în programul de guvernare, ca salariul unui angajat cu un copil nu va fi mai mic de 500 de euro la 1 ianuarie 2025, iar peste 1,5 milioane de angajați vor avea peste 1.000 de euro net pe lună. Câștigul salarial mediu net, la aceeași dată ar urma să fie tot de 1.000 de euro net.

Ciolacu susține că economia României se va relansa prin reindustrializarea țării, adoptarea salariului minim european. De asemenea, promie locuri de muncă mai multe și salarii mai mari, precum și stoparea prețurilor. „Luptăm ca românii să nu mai fie „sclavii moderni” ai Europei, cu cele mai mici câștiguri din UE”, este unul dintre principii”, a precizat Marcel Ciolacu, după ce a fost desemnat premierul României.

Cele 1o principii ale Guvernului Ciolacu

Programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu cuprinde zece valori și principii: de la patriotism economic până la stoparea creșterii prețurilor, prin reducerea importurilor.

1. Un program pentru români: sprijin pentru oameni, sprijin pentru crearea de locuri de muncă în economie.

2. Stopăm creșterea prețurilor, stopăm guvernarea pe datorie.

3. Productivism – dezvoltăm producția, investiții și locuri de muncă aici, în România.

4. Reechilibrăm balanța comercială a țării: exporturi cât mai mari, importuri cât mai mici.

5. Asigurăm echilibrul între stimularea economiei şi justiţia socială prin Solidaritate (consolidarea clasei de mijloc) și Echitate (Nu lăsăm pe nimeni în urmă).

6. Reindustrializăm România prin scheme de ajutor de stat pentru toate companiile ce produc aici, indiferent de acționariat.

7. Luptăm ca românii să nu mai fie „sclavii moderni” ai Europei, cu cele mai mici câștiguri din UE.

8. Refacem plasa de siguranţă socială, grav afectată în pandemie, pentru ca povara crizei să nu mai fie lăsată pe umerii celor nevoiași.

9. Vrem să adoptăm salariul minim european, astfel încât să minimizăm riscul de sărăcie în cazul lucrătorilor români.

10. Investim masiv în energie verde pentru facturi ZERO la utilități pentru spitale, școli și grădinițe, ferme agricole, IMM-uri.

Întregul program de guvernare al Cabinetului Ciolacu poate fi consultat aici.

Marcel Ciolacu a fost desemnat premierul României, marți, 13 iunie, în urma rotativei guvernamentale, așa cum prevede protocolul dintre PNL și PSD. UDMR nu are reprezentant în Cabinetul Ciolacu, întrucât nu a acceptat să preia ministerele propuse de liderii PSD și PNL.  Detalii puteți citi aici.

Astăzi, 14 iunie, vor fi audiați miniștrii propuși în Cabinetul Ciolacu, iar joi, 15 iunie, este programat votul pentru învestirea noului Guvern.

CITEȘTE ȘI:  Cum arată Guvernul Ciolacu. UDMR nu face parte din coaliția de guvernare UPDATE

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii