Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alfred Bulai, dus cu ambulanța la spital. Primele declarații ale profesorului acuzat de agresiune sexuală de mai multe studente

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2024 Etichete:

Sociologul Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală de mai multe studente, a fost scos din arestul la domiciliu și dus cu ambulanța la spital, luni, 7 octombrie. 

„Pe primul loc este sănătatea mea și am apelat la ambulanță. Nu mă simt foarte bine, am fost operat la inimă”, a spus Bulai, citat de RomaniaTV.net.

Conform sursei citate, fostul profesor de la SNSPA a mai spus că este nevinovat de acuzațiile de abuz sexual asupra studentelor.

Bulai se află în arest la domiciliu din 13 septembrie. Magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 au decis la data de 1 octombrie prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru 30 zile.

Alfred Bulai a făcut infarct în arestul Poliției Capitalei la 6 septembrie și a stat mai multe zile internat.

Pentru luni 7 octombrie, Bulai avea o decizie a instanței Judecătoriei Sectorului 1 că poate să părăsească domiciliul pentru a merge la control, între orele 11:00 și 18:00.

„În temeiul art. 221 alin. (6) Cod procedură penală, încuviințează inculpatului Bulai Alfred, …, părăsirea imobilului unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, la data de 07.10.2024, în intervalul orar 11:00 – 18:00, în vederea deplasării la unitatea medicală Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, situată în strada Calea Plevnei, nr. 134, București, Sector 1, secția Chirurgie Cardiovasculară, pentru reevaluare cardiologică și de chirurgie cardiacă. Pune în vedere inculpatului că se mențin obligațiile stabilite prin încheierea nr. 890/12.09.2024 a completului de judecători de drepturi ?i libertă?i din cadrul Tribunalului București. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 221 alin. (12) C. proc. pen., privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, atunci când, cu rea-credinţă, inculpatul încalcă obligaţiile stabilite în sarcina sa”, se arată în minuta instanței.

Acuzații grave la adresa lui Alfred Bulai

Procurorii îl acuză pe Bulai de patru infracțiuni de natură sexuală, comise în anii 2022, 2023 și 2024, în cadrul unor stagii de practică organizate în Suceava și Alba.

„Aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul unei şedinţe individuale de feedback, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate, a pretins din partea acesteia, profitând totodată de poziţia de autoritate, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou şi de sutien în faţa sa. În aceeaşi perioadă, în cadrul aceluiaşi stagiu de practică, prin constrângere morală şi, totodată, profitând de poziţia de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relaţiei cadru didactic-student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa, precum şi atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor. În perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect şi repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întreţină relaţii sexuale”, a declarat săptămâna trecută Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Pe adresa de e-mail a Parchetului au sosit mai multe plângeri în privința lui Alfred Bulai, iar procurorii fac cercetări pentru fiecare dintre aceste cazuri.

Ancheta procurorilor în cazul lui Alfred Bulai a pornit în urma unei ample investigații realizate de Snoop.ro în care sociologul este acuzat de mai multe foste studente că le-ar fi abuzat sexual.

Fostele studente susțin că Bulai, fost prodecan și secretar de stat, le-ar fi chemat pentru discuții sub pretextul unui „feedback academic”, pentru ca ulterior să le pună să se dezbrace.

Publicația a reușit să discute cu nu mai puțin de 18 victime și martori din generații diferite, care au confirmat comportamentul deviant al acestuia. Faptele s-ar fi petrecut în ultimii 30 ani, iar fostele studente susțin că acestea erau cunoscute la nivelul întregii facultăți, inclusiv de către alți profesori. Alfred Bulai a negat în acel moment acuzațiile care i se aduc.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW