Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Abonamente metropolitane integrate CFR – Metrorex – STB: 20 lei/24 ore, respectiv 2.000 lei/an

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică ordinul prin care vor fi introduse noi abonamente metropolitane integrate pentru regiunea București – Ilfov pentru transportul de suprafață, cu metroul și pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă.

Conform propunerii, un abonament integrat pentru 24 ar urma să coste 20 lei, în vreme ce pentru 72 ore va costa 40 lei.

Vor fi disponibile și abonamente pe o lună, șase luni sau un an. În cazul acestora călătorii vor avea posibilitatea să opteze pentru două tipuri de transport sau trei.

Pentru un abonament de o lună ce cuprinde toate cele trei tipuri de transport aceștia vor avea de plătit 210 lei, în timp ce pentru unul cu două tipuri, tariful este de 140 lei. Costul unui abonament lunar pe ruta feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă este de 85 lei.

Un abonament anual care cuprinde transportul de suprafață, cu metroul și pe calea ferată va costa 2.000 lei, ceea ce înseamnă un cost mediu lunar de 166 lei.

În aceste abonamente vor fi incluse și călătoriile pe ruta Gara de Nord – Aeroport cu operatorul privat Transferoviar, dar și cele cu ceilalți operatori ce fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, anume Serviciul Transport Voluntari, Ecotrans STCM și Regio Serv Transport.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *