Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Stațiunile de pe litoral, „destinația” traficanților de droguri. Peste 100 de persoane s-au ales cu dosar penal

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Minivacanța de 1 Mai s-a încheiat, însă, au rămas dosarele penale pentru cei care au comercializat/au intenționat să vândă droguri pe litoral. Potrivit Jandarmeriei Române, 143 de persoane au fost prinse de jandarmii constănţeni cu substanţe interzise la festivalurile de pe litoral, organizate în minivacanţa de 1 Mai.

Potrivit sursei citate, aceste persoane s-au ales cu dosar penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi consum de substante psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, pentru continuarea cercetărlor. Au fost efectuate mai multe percheziții, iar 15 cetățeni străini au fost deja arestați preventiv pentru trafic de droguri. Sunt italieni şi britanici, dar şi câțiva cetățeni din Ungaria şi Slovacia, potrivit Poliției Române. Au fost confiscate câteva kilograme de droguri, de la marijuana, la cocaină roz, un stupefiant extrem de scump: în jur de 500 de euro gramul, spun surse judiciare.

Îngrijorate de consumul de droguri în rândul tinerilor, autoritățile române vor să-i consilieleze mai des pe elevi cu privire la efectul negativ al acestor substanțe. Recent, Comisia pentru Educație din Camera Deputaților a aprobat statut specific Agenției Naționale Antidrog în acest sens. Reprezentanții acesteia vor merge obligatoriu în școli pentru a le vorbi elevilor despre efectele drogurilor.

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, cel mai „frecvent” drog consumat de tinerii români este marijuana. De asemenea, 7 elevi din 100 chestionați au declarat că li s-ar fi  vândut droguri la școală.

Sursă foto:  Poliția Română

 

 

Comentarii