Friday, November 29, 2024
Jurnalism corect


Scandalul continuă în PMP. Cristian Diaconescu acuză tabăra lui Tomac de fals: Dialogul este important pentru a împiedica o revoltă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, acuză tabăra lui Eugen Tomac că ar fi falsificat moțiunea prin care 38 de lideri de filiale își anunțau susținerea față de fostul lider al partidului, menționând că ar încerca să distrugă imaginea formațiunii politice. 

Între semnatari regăsim persoane angajate la partid care devin politicieni prin simpla plasare în pozițiile de aspiranți pentru funcții. La data depunerii moțiunii sunt 12 persoane ( membrii CEN și președinți de organizații) care nu au semnat nici olograf și nici nu au confirmat susținerea moțiunii prin declarații înregistrate deși aceștia se află pe lista atașată și comunicată public în cursul zilei de ieri, ceea ce înseamnă fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale”, a scris președintele PMP, luni, 7 februarie, pe Facebook.

Cristian Diaconescu susține că membrii de partid și aleșii locali ai PMP nu au fost consultați de către liderii de filiale în ceea ce privește convocarea Congresului din 19 februarie.

Acești colegi sunt profund mâhniți și câteva sute au redactat un document, transmis la sediul din Nicolae Iorga, prin care afirmă că nu vor organizarea nici unui congres, nu își doresc să devină marfă de negociere pentru interese punctuale ale unor lideri de filiale și cer respectul cuvenit pentru munca politică depusă”, a adăugat Diaconescu.

Actualul lider al partidului a precizat că aceștia ar putea demara o serie de proteste în București.

Tocmai pentru a împiedica o revoltă cu consecințe grave împotriva semnatarilor moțiunii, voi continua să mă întâlnesc cu organizațiile, pentru a explica cât de important este dialogul intern, singura oportunitate pentru a salva Partidul Mișcarea Populară”, a precizat fostul ministru de Externe.

Scindarea PMP

Partidul Mişcarea Populară (PMP) trece printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii formațiunii a convocat miercuri, 12 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri, în luna februarie.

Cristian Diaconescu a precizat atunci că decizia este ilegală și că pagina oficială a partidului este „compromisă”.

Ulterior, Diaconescu a anunțat că va reclama în instanță modul în care a fost convocată ședința în care grupul condus de Eugen Tomac, fost lider al partidului, a decis să organizeze congresul pentru alegerea unui nou președinte.

Toate acestea, după ce PNL a decis în ședința din 11 ianuarie să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Întrebat atunci despre negocierile pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

Ulterior, în aceeași zi, PMP preciza că „PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”. În acest context, Diaconescu l-a acuzat pe Tomac că vrea să bage PMP „în moarte clinică”.

55 de membri ai Partidului Mișcarea Populară, printre care 38 de președinți ale filialelor județene, au transmis duminică, 6 februarie, că îl susțin pe fostul președinte Eugen Tomac pentru a prelua conducerea partidului, în defavoarea actualului lider Cristian Diaconescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW