Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ruptură în PMP: Mai mulți lideri au convocat un congres pentru alegerea unei noi conduceri / Cristian Diaconescu spune că e ilegal

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Partidul Mişcarea Populară (PMP) trece printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii formațiunii a convocat miercuri, 12 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri, în luna februarie. Cristian Diaconescu, președintele PMP, spune că decizia este ilegală și că pagina oficială a partidului este „compromisă”.

PMP a transmis într-un comunicat de presă că organizațiile locale au decis că formațiunea își va alege noua conducere la un congres din 19 februarie.

„Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri.

La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național – aleși locali și vicepreședinți.

Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale”, a transmis partidul într-un comunicat de presă.

Ulterior, Cristian Diaconescu, președintele PMP, a scris pe contul său de Facebook, că înâlnirea nu a fost inițiată de el și nici nu legitimează deciziile luate în ședința de miercuri.

„În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (…) Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar. Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”, a transmis Diaconescu pe contul său.

Ulterior, pe pagina de Facebook a formațiunii, a venit și replica pentru președintele PMP.

„Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri”, se arată într-un comunicat transmis de partid pe contul oficial de Facebook al PMP.

În plus, postarea precizează că „regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali”.

Amintim că Partidul Național Liberal a decis în ședința de marți seară, 11 ianuarie, să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), după cum a anunțat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului.

Îtrebat despre negocierile pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

Ulterior, în aceeași zi, PMP preciza că „PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”.

„Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei

Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, a transmis PMP marți seara.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW