Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Scandalul din PMP se mută în instanță / Eugen Tomac: Partidul și-a pierdut spiritul de echipă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Scandalul intern din Partidul Mișcarea Populară continuă, după ce luni, 17 ianuarie, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a anunțat că va reclama în instanță modul în care a fost convocată ședința în care un grup condus de Eugen Tomac a decis să organizeze un congres pentru alegerea unui nou președinte.

Cristian Diaconescu a convocat o ședință a conducerii PMP (CEN), luni, 17 ianuarie, și acuză grupul din partid care îl susține pe Eugen Tomac că ar fi amenințat mai mulți lideri ai partidului să nu participe la discuțiile din CEN, pentru a nu asigura o majoritate care să ia „măsuri”.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid. În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță”, a scris Cristian Diaconescu, președintele PMP, pe Facebook.

Președintele PMP continuă acuzațiile la adresa lui Eugen Tomac, menționând că ședința din 12 ianuarie, când s-a decis convocarea unui Congres pentru alegerea unei noi conduceri, ar fi fost convocată ilegal.

Din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, susține președintele PMP.

Eugen Tomac a scris luni, pe Facebook, că PMP traversează o perioadă dificilă și că, la un an de la alegerile pierdute de partid, formațiunea și-a pierdut spiritul de echipă.

Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică”, a precizat Eugen Tomac.

Totodată, fostul președinte PMP a dat asigurări că partidul nu va fuziona cu PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW