Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD a decis să aibă o întâlnire cu premierul desemnat. Marcel Ciolacu: Ne vedem la sediul partidului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Marcel Ciolacu a anunțat joi, 21 octombrie, că Partidul Social Democrat a decis, în BPN, să aibă o întrevedere cu premierul desemnat, Nicolare Ciucă, la solicitarea acestuia.

„Am luat o decizie în cadrul Biroului Permanent Național ca să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. Este și normal să ne vedem cu premierul desemnat. Este un moment destul de dificil prin care trece România. În primul rând, solicitarea este din partea primului ministru desemnat și, cum cred că este corect, ne vedem la sediul Partidului Social Democrat. S-a arătat o intențe de a avea această întâlnire. În ceea ce privește întâlnirea cu PNL, cred că am fost destul de clar. În acest moment, PNL are o decizie internă de a nu se vedea cu PSD. Dacă vor lua altă decizie în foruri, vedem”, a declarat liderul social-democraților după ședința BPN.

Marcel Ciolacu a mai precizat, întrebat în acest sens, că întrevederea nu va avea loc astăzi.

De altfel, înainte ca președintele Klaus Iohannis să anunțe oficial desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, Marcel Ciolacu spunea că va participa la eventuale negocieri cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru.

CITEȘTE AICI DETALII – Marcel Ciolacu, în urma consultărilor de la Cotroceni: Vom avea discuții cu domnul Ciucă dacă va fi desemnat prim-ministru

În context, amintim de mesajul premierului desemnat, lansat chiar astăzi către „toți actorii politici responsabili”.

„Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează”, este mesajul publicat joi, 21 octombrie, pe Facebook de prim-ministrul desemnat.

Premierul desemnat: Chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului

Context

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, după a doua rundă de consultări purtate cu partidele la Palatul Cotroceni că îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Șeful statului a convocat această nouă rundă de consultări după ce Guvernul Cioloș nu a reușit să obțină votul de încredere al parlamentarilor. Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Citește mai multe despre consultările de azi de la Palatul Cotroceni:

Marcel Ciolacu, în urma consultărilor de la Cotroceni: Vom avea discuții cu domnul Ciucă dacă va fi desemnat prim-ministru

UDMR are o reținere cu propunerea lui Ciucă în funcția de premier: Nu este o chestiune personală

USR vrea refacerea coaliției. Nicolae Ciucă, agreat ca premier

SURSE Funcția cheie cu care s-ar putea alege Florin Cîțu, după ce i-a cedat locul lui Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW