Adrian Câciu solicită ca Ministrul de Finanțe să evalueze impactul bugetar în contextul creșterii pragului de impozitare a pensiilor contributive la 3.000 de lei
Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat marți că propunerea creșterii pragului de impozitare a pensiilor contributive de la 2.000 la 3.000 de lei poate fi discutată, însă solicită ca Ministrul de Finanțe să evalueze impactul bugetar în acest sens. Acesta a mai spus că este evident că „ne dorim ca oamenii să aibă venituri cât mai mari și neimpozitate”.
Întrebat fiind cum vede creșterea pragului de impozitare a pensiilor contributive de la 2.000 la 3.000 de lei, Adrian Câciu (PSD) a răspuns că nu are nicio problemă, însă îi solicită liberalului Marcel Boloș, Ministrul de Finanțe, să evalueze impactul bugetar.
Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba şi să ne dea cineva răspunsul la întrebarea cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că această impozitare pe pensii a fost introdusă în 2010, după ce CCR a spus că nu se pot tăia pensiile, mai ţineţi minte, şi Guvernul Boc a venit cu o impozitare pe pensii. Dar nu am nicio problemă, este evident că dorim ca oamenii să aibă venituri cât mai mari şi neimpozitate, dacă se poate. (…) Dacă ministrul de Finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care, să spunem, ar fi, nu ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a declarat Câciu la sediul central al PSD, marți.
Potrivit Digi24, liberalii au propus în ședința coaliției de luni, eliminarea taxării pensiilor până în valoarea de 3.000 de lei.
Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, declara în ianuarie că nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește taxarea pensiilor contributive – pensiile mai mici de 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar cele mai mari sunt taxate cu 10%.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Comentarii