Thursday, January 21, 2021
Jurnalism corect


Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere penală la DNA pe numele șefei TVR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 august 2020 Etichete: , , ,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers, joi, la Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe directorului Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, în legătură cu un schimb de terenuri.

„Am venit la DNA să depun o plângere penală împotriva doamnei Gradea, şefa Televiziunii Române, cea care a încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, vorbim despre sediul TVR Cluj din Strada Meziad nr.4. (…) Este vorba de o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, acolo unde acum 12 ani, în urma unui schimb de terenuri, TVR Cluj a primit sediul unei şcoli, o şcoală care a rămas în paragină, nici TVR Cluj nu a folosit acel teren, nu s-a construit acolo nimic”, a declarat Ungureanu, citat de AGERPRES.

Potrivit parlamentarului, acţiunea sa nu are legătură cu un conflict intern ce ar exista în interiorul SRTv.

„Lupta pe care o duc eu astăzi nu are nicio legătură cu războiul intern care se duce în TVR între şeful TVR Cluj şi doamna Gradea. Discuţia şi apelul meu către procurori se referă strict la o situaţie punctuală. Doamna Gradea a încercat să facă un schimb de terenuri cu ceva ce nu-i aparţine, un lucru extrem de grav. (…) Doamna Gradea a încercat să dea la schimb pe un teren revendicat al Televiziunii Române ceva ce nu aparţinea Televiziunii Române”, a adăugat deputatul.

Ungureanu a explicat că imobilul oferit la schimb nu s-ar afla în proprietatea statului român.

„Din anexa 2 din Legea 41/1994, acest teren din Aleea Meziad din Cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca nu face parte din imobilele aflate în proprietatea statului român şi date în baza legii în administrarea şi folosinţa Societăţii Române de Televiziune. Acesta nu este un imobil intrat în mod abuziv în proprietatea statului, ci este un imobil care a intrat în proprietatea Societăţii Române de Televiziune prin plata efectivă a unui preţ şi a unor alte operaţiuni juridice. Este evident că acest teren nu putea fi oferit spre compensare şi s-a realizat o confuzie între ceea ce înseamnă patrimoniul propriu al Societăţii Române de Televiziune cu patrimoniul statului român primit în administrare, ceea ce este o operaţiune abuzivă şi nelegală, aducându-se prejudicii patrimoniale enorme Societăţii Române de Televiziune”, a susţinut Emanuel Ungureanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW