Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Lucrările de reabilitare a 35 de linii de cale ferată din Portul Constanța – finalizate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 decembrie 2022

Firmele Wiebe (Austria) și Arcada Company (România) au finalizat lucrările de reabilitare a 35 de linii de cale ferată și înlocuire a 75 de aparate de cale din Portul Constanța, a anunțat marți, 13 decembrie, CFR Infrastructură. 

Lucrările de reabilitare a liniilor de cale ferată din Portul Constanța au fost demarate la jumătate lunii iulie, termenul de execuție fiind de 5 luni. Pe lotul 1, care a vizat 19 linii (6,589 km), și 27 de aparate de cale, au lucrat austriecii de la Wiebe, valoarea contractului fiind de 56,1 milioane lei fără TVA. Lucrările la lotul 2, care a vizat lucrări pe 16 linii (6,8 km) și 43 de aparate de cale au fost realizate de firma Arcada din Galați, în baza unui contract în valoare de 60,8 milioane lei. Ambele înțelegeri au fost încheiate fără licitație, pe baza unui Memorandul adoptat de Guvern, așa cum Main News a scris în luna aprilie.

Alte linii, aflate în reparație

În același timp, autoritățile derulează în Portul Constanța un alt proiect pentru reparația a 64 de linii de cale ferată. Lucrările vizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii din zonele A, B, MOL V, pe 64 de linii, în lungime de 29,7 km), înlocuirea a 51 de aparate de cale, montarea de traverse speciale pe 15 aparate de cale și dale elastice la șapte treceri la nivel cu calea ferată.

Contractele pentru loturile 2 și 3 au fost încheiate de CFR cu o asociere formată din Wiebe și Swietelsky, câștigătoarea licitației, contra sumei de 95 milioane lei fără TVA.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW