Loredana, tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă la Mangalia, supusă unei expertize psihiatrice
Loredana, tânăra de 18 ani care şi-a ucis cea mai bună prietenă şi i-a abandonat trupul într-un parc din Mangalia, este supusă unei expertize psihiatrice, astăzi, 17 august, pentru a vedea dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis crima, informează antena3.ro.
Adolescenta acuzată de omor(n.r. foto dreapta) este în arestul Inspectoratului de Poliție Constanța și a mărturisit anchetatorilor cum și-a înjunghiat prietena din copilărie și cum a încercat să-i ascundă cadavrul, pentru a nu fi prinsă. Ea a scris în declarația procurorilor că „își recunoaște vina, deoarece a văzut în filme că poți primi o pedepasă mai mică, dacă faci acest lucru”.
Din primele informații, Alina a fost ucisă în camera unui hotel din Mangalia, în urma unor conflicte mai vechi cu cea pe care o considera prietenă și care îi devenise colegă de muncă. Fetele lucrau ca și cameriste pe timpul vacanței de vară.
„În camera noastră aveam un cuțit de bucătărie pentru a-l folosi la prepararea hranei. Într-un moment de furie, întrucât Elena îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuțitul care era pe un raft şi inițial am ezitat însă după aceea am înjunghiat-o în gât”, le-a declarat Loredana procurorilor.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au fost îngroziți de faptul că a ucigașa și-a privit victima cum agonizează timp de 30 de minute și i-a pus mâna la gură, pentru a nu auzi nimeni ce se întâmplă în camera în care erau cazate.
Adolescentele au fost victimele violenței în familie. Legătura dintre agresiunile asupra ucigașei și comportamentul său
Cele două fete provin din medii sociale defavorizate, amândouă au fost victimele abuzurilor în familie, scrie presa locală.
Consultată de Main News, Alina Oprea, psihologul specializat în trauma copilului, spune „că statul, prin școală ar trebui să aibă o bază de date concretă cu copiii care provin din medii vulnerabile, deoarece nu este suficientă doar consilierea ocazională, ci psihoterapia ghidată, până la ieșirea din mediul educațional.
„Când ai niște copii care nu au ce mânca și sunt loviți de părinți, tu ,ca stat, nu trebuie să stai să aștepți să se transforme în adolescenți, adulți agresivi. Ei repetă tot ce au văzut. Trebui să le oferi psihoterapie ghidată gratuită”, a precizat psihologul Alina Oprea, pentru Main News.
Sursă foto: Facebook
Comentarii