Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Loredana, tânăra care și-a ucis prietena din copilărie, rămâne în arest. Ce spun psihologii despre motivul crimei și cum ar putea fi evitate astfel de cazuri

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 august 2023 Etichete: , , , , ,

Loredana, adolescenta care a șocat o țară întreagă după ce și-a ucis prietena din copilărie și a ascuns cadavrul într-un parc din Mangalia, nu a contestat decizia de arestare preventivă, emisă de Tribunalul Constanța, au menționat surse judiciare, pentru Main News. Familia Alinei, fata care nu a avut scăpare din mâinile Loredanei, se pregătește pentru înmormântare.

Trupul neînsuflețit al Alinei(n.r. foto stânga) a fost ridicat de la Institutul de Medicină Legală Constanța cu sprijinul unui om de afaceri din Vaslui. Înmormântarea va avea loc, joi, 10 august, ora 12.00, în satul Buda, județul Vaslui, a anunțat pe rețelele de socializare familia victimei.

În același timp, ancheta penală continuă. Urmează ca Loreadana să fie suspusă unei expertize psihiatrice, raport care va constitui probă în instanță.

De ce a ucis-o Loredana pe Alina. Psiholog criminalist: „În Joc este gelozia”

Loredana a recunoscut procurorilor că și-a ucis prietena din copilărie cu sânge rece, chiar în camera hotelului în care erau cazate pe timpul contractului de muncă(n.r. stațiunea Saturn). La audieri, Loredana le-a spus anchetatorilor că s-a enervat, a lovit-o și a înjunghiat-o pe victimă cu un cutit de bucătărie, în zona cervicală. Motivul „enervării” susținut de agresoare este că nu mai „voia să acopere infidelitățile Alinei față de Sergiu, iubitul victimei”. După ce ce Alina a sângerat puternic, Loredana a pus-o un valiză, a chemat un taxi și a dus-o într-un parc din Mangalia. Un pescar a făcut descoperirea macabră: cadavrul Alinei, ghemuit sub o bancă din parc. fără a i se mai cunoaște bine fața, cu urme de sânge uscat pe față și pe trup. Sergiu și familia victimei au declarat presei locale că Loredana și Alina aveau conflicte dese, în ultima perioadă. Mai mult decât atât, Loredana  i-ar fi trimis mesaje lui Sergiu în numele Alinei, în care îl anunța că „l-a înșelat și că dorește despărțirea”.

Partenerul Alinei a menționat, la Antena 3, că mesajele primite în seara crimei de pe telefonul Alinei erau diferite. „Alina nu îmi scria așa. Ea îmi scria corect și nu mi-ar fi făcut așa ceva”, a spus tânărul jurnaliștilor.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a menționat, pentru sursa citată, că la baza crimei ar sta, de fapt, gelozia Loredanei față de Alina.

Au mai fost crime în care o femeie a ucis-o pe alta. O să vedeți până la sfârșitul acestei cercetări că în joc este componenta sexuală și anume gelozia, invidia pe care o poartă una dintre ele vizavi de cealaltă.

Acest mobil este foarte puternic și foarte generator de agresivitate. Atunci când apare între două femei, un bărbat, am mai avut chestiuni de genul acesta, nu se pune problema a nu se deșira întregul fir în conformitate cu adevărul”, a subliniat psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Psiholog specializat în trauma copilului: „Când ai copii nemâncați și loviți de părinți (…) Statul trebuie să ofere psihoterapie ghidată, nu consiliere ocazională”

Cele două fete erau originare din Vaslui și au crescut împreună, însă, aveau temperamente diferite. Potrivit Observator, Alina este descrisă de colegi și de profesori „veselă, blândă, cu rezultate bune la învătățură”, iar Loredana, retrasă, introvertită. Amândouă provin din familii cu posibilități financiare extrem de reduse. Main News a detaliat povestea de viață a Alinei aici.

Chestionată despre această situație, psihologul specializat în trauma copilului, Alina Oprea, spune „că statul, prin școală ar trebui să aibă o bază de date concretă cu copiii care provin din medii vulnerabile, deoarece nu este suficientă doar consilierea ocazională, ci psihoterapia ghidată, până la ieșirea din mediul educațional.

Când ai niște copii care nu au ce mânca și sunt loviți de părinți, tu ,ca stat, nu trebuie să stai să aștepți să se transforme în adolescenți, adulți agresivi. Ei repetă tot ce au văzut. Trebui să le oferi psihoterapie ghidată gratuită”, a precizat psihologul Alina Oprea, pentru Main News.

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW