Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DIICOT: Acţiuni de amploare la nivel național în dosare de trafic de droguri, de persoane și de migranți


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) efectuează miercuri, 19 octombrie, peste 300 de percheziții domiciliare la nivel național în dosare de trafic de droguri, trafic de persoane sau de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului.

Procurorii DIICOT pun în executare mai mult de 400 de mandate de aducere.

Concret, sunt efectuate:

  • 34 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 mandate de percheziție domiciliară și 236 mandate de aducere;
  • 13 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane și minori și a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 mandate de aducere;
  • 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere;
  • 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziție domiciliară și 74 mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

Asistenți maternali, cercetați pentru trafic de minori

Procurorii DIICOT efectuează trei percheziţii domiciliare și în jdețul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată. Totodată, vor fi puse în executare trei mandate de aducere.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022 doi suspecți, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, au exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, un număr de patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu au acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care au fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante în cadrul exploatației agricole deținute de suspecți. În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, acestea erau agresate fizic de către cei care îi exploatau”, explică procurorii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW