Thursday, June 30, 2022
Jurnalism corect


Cîţu: Dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a explicat, luni seară, că “scenariile apocaliptice” privind impactul pandemiei asupra economiei,  pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD, nu s-au adeverit.

Ministrul Cîțu a acuzat PSD că a derulat o campanie pentru a-i speria și panica pe români.

”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români.(…)Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus ministrul de Finanţe, la Digi24.

Florin Cîțu a estimat un deficit bugetar de 6,7% din PIB.

Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice a mai spus că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de epidemie.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW