Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua Principatelor Române. Klaus Iohannis îndeamnă românii să meargă la vot: Deciziile pe care le vom lua anul acesta vor influența cursul țării noastre

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 24 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, miercuri, în cadrul ceremoniei organizate la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, București. Șeful statului a adus un omagiu momentului istoric din 1859, subliniind oportunitatea de a ne ghida viitorul prin lecțiile din trecut, în lumina anului electoral în curs. Exercitarea responsabilă a dreptului democratic la vot este esențială, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a evocat cu mândrie decizia istorică a românilor de acum mai bine de un secol și jumătate, subliniind că unitatea a fost „forța care transcende orice provocare”, se arată în comunicatul oficial transmis de Administrația Prezidențială. Contextul internațional a fost dificil, însă clasa politică de atunci a dovedit inteligență și curaj, plasând interesele colective deasupra celor personale sau de partid.

Analogie cu conflictele de la 1859

În 1859, condițiile geopolitice erau dificile, iar populația avea aspirații legitime. Astăzi, când Europa și întreaga lume se confruntă din nou cu provocări multiple, cetățenii așteaptă de la politicieni o direcție clară și fără echivoc, care să mențină nealterată direcția către prosperitate, dezvoltare și modernizare pe care s-a angajat România”, a transmis șeful statului, conform sursei citate. Analogia dintre condițiile geopolitice dificile de acum mai bine de un secol și cele actuale nu este o coincidență; cetățenii se așteaptă de la lideri să ofere direcție clară și consecventă, într-o Europă afectată de provocări complexe, a sugerat Iohannis.

Exercitarea dreptului la vot, esențială

Anul 2024 are, la rândul său, o încărcătură deosebită, fiind anul în care alegerile pentru care suntem chemați la urne vor modela România de mâine. Într-o lume contemporană plină de provocări, este esențial să ne exercităm cu responsabilitate dreptul nostru democratic de a alege politicienii care să servească cu devotament națiunea, la fel cum au făcut și înaintașii noștri”, a transmis președintele Klaus Iohannis. Astfel, în anul în curs, fiecare vot reprezintă un angajament profund față de drumul pe care țara noastră îl va urma. Liderul statului a reiterat că deciziile pe care le vom lua acum vor influența cursul istoriei noastre și că fiecare cetățean are datoria de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru România, fiind ultima dată când transmite un mesaj oficial de Ziua Micii Uniri din postura de șef de stat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii