Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Ziua și scandalul în Parlament. Șoșoacă și deputații AUR, mărul discordiei

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 29 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un nou scandal a izbucnit astăzi în Parlament, de data aceasta între deputații AUR și senatoarea Diana Șoșoacă. În plenul Senatului, unde se acorda votul pentru ridicarea imunității fostului prim-ministru Florin Cîțu, Șoșoacă i-a acuzat pe foștii colegi că doreau introducerea unui pașaport de vaccinare, în timpul pandemiei de COVID-19. Plenul Senatului a fost încuiat în urma incidentului. 

Ședința din senat privind ridicarea imunității lui Florin Cîțu a fost marcată de tensiune și acuze grave îndreptate spre acesta, într-un nou episod al scandalurilor din Parlament. De la începutul ședinței de plen a Senatului, aproximati 10 deputați AUR au intrat în sală purtând pancarte ce lansau aserțiuni incriminatorii la adresa fostului lider de guvern. Printre acuzații erau ilegalități în procesul de achiziție a vaccinurilor.

Președintele AUR, George Simion, s-a apropiat de fostul premier pentru a-i adresa acuzațiile în mod direct. Cîțu a cerut intervenția chestorilor parlamentari pentru a elimina deputații care au creat scandalul.

Conflictul a pornit în momentul în care Diana Șoșoacă a ridicat tonul și a început să strige către foștii colegi de partid, membrii AUR, acuzându-i că au susținut introducerea pașaportului de vaccinare. Printre acuzați erau Titi Stoica, George Badiu și Dumitru Focșa.

În același timp, în apropierea ușilor Senatului, se isca un alt conflict din cauza refuzului de a permite accesul deputaților AUR în sală. Acest incident avea loc concomitent cu discursul fostului premier Cîțu, care se adresa colegilor săi din tribuna Senatului.

Ulterior incidentului, sala de plen a fost încuiată cu cheia.

Ziua și scandalul în Parlament

Scandalul din Senat vine după cel de luni, când între liderul AUR George Simion și șeful Camerei Deputaților, Alfred Simonis a avut loc un schimb de replici jignitoare. Simonis a declarat ulterior că regretă limbajul folosit la adresa lui George Simion, însă AUR a făcut, chiar și așa, apel la demiterea lui Simonis din funcție.

Disputele tumultuoase din Parlament amplifică tensiunile politice și reflectă o diviziune profundă în peisajul politic contemporan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW