Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu, despre acuzațiile de sabotaj ale Gabrielei Firea în legătură cu troleibuzul care a luat foc: Este de noaptea minții! Singura vină o poartă primarul general

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: ,

Liberalul Ciprian Ciucu a comentat afirmațiile Gabrielei Firea care acuză un posibil sabotaj în legătură cu troleibuzul care a luat foc, duminică, în centrul Bucureștiului.

Ciucu susține că acel troleibuz a luat foc pentru că este prea vechi, nu pentru că i-ar fi dat foc cineva.

„Trebuie să ai teoria persecuției să te gândești că cineva s-ar fi gândit să dea foc unui troleibuz. Este de noaptea minții! Cum adică? Eu aș fi plănuit cu niște sindicaliști să dea foc unui troleibuz? Singura vină o poartă primarul general.

Totul ține de STB. Faptul că dânsa nu a fost în stare să bage până în bugetul primăriei să cumpere niște troleibuze și acuză sabotaje…întotdeauna altcineva este de vină, nu Gabriela Firea.

Daca nu ai proceduri, daca nu ai oameni bine calificați  și un management performant, acesta este rezultatul. Autoturismele iau foc pentru ca sunt vechi. Ea acuză faptul că nu este lasata sa cumpere autobuze si troleibuze pe care le vrea ea. Daca ar face cum trebuie, acele caiete de sarcini, nu ar fi nicio problema.

Este un mandat dezastruos, nimic nu s-a întâmplat în București”, a declarat Ciucu la Realitatea Tv.

Citește și: ANALIZĂ Achizițiile de tramvaie, troleibuze și autobuze din București sunt „sabotate” chiar de Primăria Capitalei

Context

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ia în calcul chiar și un sabotaj în ceea ce privește troleibuzul care a luat foc în mijlocul Bucureștiului, duminică, în jurul prânzului.

”Este foarte bizar ce s-a întâmplat. Troleibuzul a avut revizia chiar aseară. Va trebui aflat în ce fel a fost făcută revizia”, a declarat Gabriela Firea, adugând ulterior că ”luăm în calcul și un sabotaj”.

Un troleibuz a luat foc, duminică, pe Bulevardul Lascăr Catargiu din București. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, nu au fost raportate victime.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD și o descarcerare, duminică, pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală, unde a izbucnit un incendiu la un troleibuz.

Firea a mai scris pe Facebook că nu înțelege ce urmăresc persoanele care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun.

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate”, afirmă Gabriela Firea.

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a mai scris primarul general.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW