Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Zi decisivă pentru Secția Specială la CJUE | Avocatul general prezintă concluziile în procesele care vizează desființarea controversatului parchet

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Avocatul general Michal Bobek va prezenta, miercuri, concluziile în șase dintre procesele care vizează desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Potrivit procedurii, după această etapă, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) va delibera și, în următoarele săptămâni, va da un verdict.

Dezbaterile pe tema Secției Speciale s-au încheiat încă din luna ianuarie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, după cum Main News a scris aici.

Concluziile avocatului general au fost, însă, amânate din cauza pandemiei.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru Secția Specială de la CCR / SIIJ nu va mai putea retrage apelurile în dosarele DNA

SIIJ, reclamată de magistrați

Magistrații români au cerut forului european să se pronunțe cu privire la respectarea legislației europene dar și cu privire la obligativitatea respectării recomandărilor din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

În cazul în care CJUE va decide că Secția Specială nu respectă legislația UE, ea ar trebui, în teorie, desființată. Sau, după caz, în funcție de concluzia CJUE, modificat felul în care este organizată.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul de activitate al Parchetului General: Peste 200 de clasări făcute la Secția Specială în primele șase luni ale anului

Foto: DPA

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *