Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vlogger celebru, prins în timp ce încerca să mituiască polițiștii. Tânărul a făcut carieră din experimente stradale și farse adresate inclusiv oamenilor legii

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2023 Etichete: ,

Ciprian Dafinescu, un vlogger cunoscut pentru experimente stradale și farse adresate inclusiv polițiștilor, a fost prins în timp ce încerca să ofere mită agenților rutieri care doreau să îl amendeze pentru că autoturismul pe care îl conducea avea ITP-ul expirat, conform informațiilor furnizate de Sindicatul Europol. 500 de lei ar fi vrut Ciprian Dafinescu să le ofere oamenilor legii ca să nu-l amendeze. Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Tânărul a fost oprit de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păulești, județul Prahova, care au constat că Porsche-ul pe care îl conducea avea inspecția tehnică periodică expirată.

„La volanul mașinii se afla un tânăr ploieștean cunoscut pentru clipurile postate în mediile on-line prin intermediul cărora realiza diverse experimente sociale cu ajutorul cărora îndemna cetățenii să fie cât mai corecti și să respecte legea, precum și normele de conduită morală.

După ce i-au adus la cunoștință fapta pentru care va fi sancționat, colegii noștri i-au cerut să rămână la mașină. Cu toate acestea, la scurt timp, șoferul a ieșit din mașină și a venit spre echipaj cu cartea de identitate a autoturismului în mână. El le-a spus colegilor, care deja scriau procesul verbal de contravenție, că a uitat să le înmâneze acest document, deși nu i-a fost solicitat, și că în interiorul acestuia „se află ITP-ul”.

Colegul nostru, Sever, a verificat conținutul documentului constatând că în interiorul acestuia nu se află vreo anexă a certificatului de înmatriculare cu holograma dovezii efectuării inspecției tehnice periodice, ci suma de 500 lei, cu titlu de mită pentru a-i determina să nu aplice măsurile legale. Imediat, colegii au solicitat sprijinul angajaților DGA pentru a realiza flagrantul, lucra care s-a și întâmplat”, relatează Sindicatul Europol.

Conform informațiilor obținute de Observatorul Prahovean, flagrantul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, 3 septembrie, în jurul orei 02:00.

Ciprian Dafinescu are peste 38.000 de urmăritori pe Instagram și 264.000 de abonați pe canalul de YouTube.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii