Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Vladimir Putin vrea să trimită trupe în afara granițelor Federației Ruse / Solicitarea, aprobată de parlamentari

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 februarie 2022

UPDATE Președintele Rusiei susține că întreaga suprafață a celor două regiuni controlate de separatiști ar trebui revendicată de cele două republici, a căror independență a fost recunoscută luni.

Potrivit Kiev Independent, separatiștii controlează aproximativ o treime din regiunile Donetsk și Lugansk.

UPDATE Vladimir Putin a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că Acordul de la Minsk, prin care Rusia garanta că respectă integritatea teritorială a Ucrainei, „nu mai există”, dând vina pe autoritățile de la Kiev.

Președintele Federației Ruse a cerut guvernului de la Kiev să renunțe la dorința de a adera la NATO, menționând că decizia de intrare a trupelor ruse în Ucraina va fi luată în funcție de escaladările situației de securitate.

UPDATE Parlamentul rus a aprobat solicitarea președintelui Vladimir Putin.

Decizia de marți, prin care ne exprimăm acordul pentru a folosi Forțele Armate, are drept scop instituirea păcii în Donbas. Țelul principal este de a opri vărsarea de sânge în rândul civililor și de a opri bombardarea infrastructurii civile pentru a crea condiții normale pentru oameni”, a spus Valentina Matvienko, citată de agenția Interfax.

Știrea inițială

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a cerut parlamentarilor să aprobe folosirea trupelor în afara granițelor țării, relatează Ria Novosti și Russia Today.

Solicitarea președintelui rus a ajuns pe masa senatorilor și este analizată, în acest moment, de Camera superioară a Parlamentului din Rusia, după cum a indicat președintele forului superior, Valentina Matvienko.

Vladimir Putin a anunțat luni, 21 februarie, că recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

La scurt timp după ce Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa-zisei independențe a republicilor separatiste Donețk și Lugansk, trupele ruse au pătruns în regiune sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii.

În paralel, Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat că au stabilit o serie de sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *