Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Avertismentul fostului șef al delegației Ucrainei la Consiliul Europei: Rusia se străduiește să ne distrugă ca stat

By Matthew Garvey , in Interviuri Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Vladimir Putin nu s-ar opri odată cu recunoașterea independenței regiunilor ocupate de separatiști, Donetsk și Lugansk, ci s-ar strădui să distrugă Ucraina ca stat, a avertizat parlamentarul ucrainean Volodymyr Ariev, într-o declarație acordată Main News.

Fost lider al delegației Ucrainei la Consiliul Europei, între anii 2015 și 2019, Volodymyr Ariev le cere liderilor Uniunii Europene să aibă reacții dure, după ce Federația Rusă a recunoscut așa-zisa independență a regiunilor Donetsk și Lugansk.

Când securitatea eșuează, economia o urmează imediat. Este mai bine să facem o decizie dificilă, dar necesară, decât să ajungem în situația în care securitatea europeană să fie distrusă”, a declarat parlamentarul Partidului Solidaritatea Europeană, pentru Main News.

Ariev a menționat, ca propuneri de sancțiuni, o serie de embargo-uri comerciale ce ar trebui să fie îndreptate împotriva Federației Ruse, inclusiv în domeniul energetic.

Al doilea pas ar putea fi înghețarea tuturor activelor, conturilor și proprietăților persoanelor și aliaților implicați în recunoașterea independenței republicilor Donetsk și Lugansk, iar Germania trebuie să suspende Nord Stream 2. Uniunea Europeanî trebuie să impună sancțiuni pentru a restaura integritatea teritorială a Ucrainei”, a subliniat fostul șef al delegației Ucrainei la CE.

Volodymyr Ariev avertizează că, odată ce Vladimir Putin a trimis trupe în Estul Ucrainei, provocările venite din partea Federației Ruse vor continua, iar propaganda statului rus va încerca să dea vina pe armata Kievului pentru escaladarea conflictului.

Federația Rusă se străduiește să distrugă Ucraina ca stat, ăsta este scopul principal. Următoarele ținte vor fi fostele state sovietice de la Marea Baltică și statele din Estul Europei, ce sunt sub amenințare, atât timp cât Vladimir Putin nu va primi răspunsuri dure din partea Occidentului”, a explicat parlamentarul ucrainean.

Context

Vladimir Putin a anunțat luni, 21 februarie, că recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, după cum menționase Kremlinul anterior în cursul acestei zile.

La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa-zisei independențe a republicilor separatiste Donețk și Lugansk, trupele ruse au pătruns în regiune sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii.

În timp ce liderii UE discută, în aceste momente, cum să răspundă la acțiunile Federației Ruse, Germania a impus deja primele sancțiuni. Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat, marți, 22 februarie, că procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 a fost întrerupt.

În paralel, Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat acordurile „de prietenie, cooperare și ajutorare reciprocă” dintre Rusia și cele două republici controlate de separatiști în Ucraina.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU Volodymyr Ariev, parlamentar ucrainean: Nu cred în bunăvoința Rusiei. Singurul bun care ne lipsește din magazine este muniția

Sursă foto: Facebook / Volodymyr Ariev

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com