Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Convorbire telefonică între Klaus Iohannis și Maia Sandu. Cei doi lideri au condamnat orice tentativă de destabilizare a Moldovei

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 6 mai 2022

Președintele Klaus Iohannis și omologul din Republica Moldova, Maia Sandu, au condamnat orice tentativă și provocare de a atrage țara vecină în acțiuni ce pot pune în pericol pacea și securitatea Moldovei, în cadrul unei discuții telefonice susținută vineri, 6 mai.

Klaus Iohannis și Maia Sandu au analizat evoluțiile actuale în ceea ce privește securitatea din regiune și implicațiile conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova și la nivel regional, a transmis Administrația Prezidențială.

Au fost abordate și evoluțiile recente înregistrate în regiunea separatistă Transnistria, Președintele României reiterând poziția țării noastre privind susținerea deplină pentru apelul la calm şi responsabilitate al Preşedintelui Maia Sandu.

Cei doi șefi de stat au condamnat, totodată, orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni care pot pune în pericol pacea și securitatea Republicii Moldova”, potrivit sursei citate.

În acest context, șeful statului a subliniat angajamentul asumat de România pentru a ajuta Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele a mai amintit că a promulgat Legea ce permite acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro Republicii Moldova și a precizat că următorul sprijin financiar, de 10 milioane de euro, va fi oficializat în perioada următoare.

La rândul său, Președintele Maia Sandu a exprimat apreciere și mulțumiri pentru măsurile de sprijin oferite de România, în special în acest context dificil”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 62732 more Information to that Topic: mainnews.ro/convorbire-telefonica-intre-klaus-iohannis-si-maia-sandu-cei-doi-lideri-au-condamnat-orice-tentativa-de-destabilizare-a-moldovei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 94442 additional Information on that Topic: mainnews.ro/convorbire-telefonica-intre-klaus-iohannis-si-maia-sandu-cei-doi-lideri-au-condamnat-orice-tentativa-de-destabilizare-a-moldovei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *