Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin are în vedere o schimbare a doctrinei privind folosirea armamentului nuclear

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 iunie 2024 Etichete: , ,

Rusia intenționează să-și revizuiască doctrina referitoare la utilizarea armamentului nuclear, care în prezent prevede folosirea acestuia în răspuns la un atac nuclear sau în cazul unui atac convențional care amenință existența statului, a declarat Vladimir Putin în timpul unei vizite în Vietnam, subliniind o nouă direcție a politicii Kremlinului, relatează news.ro.

Doctrina actuală permite Rusiei să utilizeze arme nucleare ca răspuns la un atac nuclear sau la amenințări convenționale care pun în pericol existența statului rus.

”Noi elemente au fost actualizate privind dezvoltarea unor noi dispozitive nucleare, iar noi ştim că în Occident unii experţi se gândesc să le utilizeze. Trebuie să luăm în calcul aceste informaţii şi de aceea avem în vedere să ne schimbăm doctrina”, a declarat joi, într-o conferinţăă de presă, în Vietnam, liderul de la Kremlin.

O schimbare ar putea implica autorizarea posibilă a atacurilor nucleare preventive în cazul în care Kremlinul percepe o amenințare.

În timpul vizitei în Vietnam, Vladimir Putin a promis să consolideze relațiile ruse cu această țară, cu care Rusia are o lungă istorie de vânzare de armament, în încercarea de a contracara eforturile Occidentului de izolare a Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

Cele două părți au semnat aproximativ zece acorduri în domenii precum energie, educație și tehnologie nucleară civilă.

Într-un comunicat comun, au subliniat atmosfera „călduroasă și prietenoasă” a discuțiilor și „nivelul înalt de încredere și înțelegere reciprocă”.

Vietnamul a fost a doua destinație în mini-turneul asiatic al lui Vladimir Putin, care a vizitat Coreea de Nord miercuri, unde a anunțat un acord bilateral de apărare, generând critici din partea Occidentului.

foto:

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW