Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat. Instanța a respins cererea de schimbare a încadrării juridice

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 iunie 2024 Etichete:

Noua judecătoare din procesul lui Vlad Pascu a respins vineri, 14 iunie, cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor șoferului drogat din omor din culpă în omor calificat. Decizia instanței este definitivă. 

Dacă instanţa ar fi admis cererea de schimbare a acuzaţiilor, Pascu putea primi o pedeapsă mult mai mare, în cazul unei condamnări. Omorul calificat e pedepsit, prin lege, cu detenția pe viață sau cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Pentru ucidere din culpă, Vlad Pascu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Judecat în baza legii „Anastasia”, tânărul nu poate primi închisoare cu suspendare.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela. Repune cauza pe rolul instanţei şi fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părţilor şi a martorului Radu Gabriel, propus de părţile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei”, se arată în minuta instanţei.

La 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii