Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă în flagrant când dădea mită pentru a-i obține o sentință mai blândă ginerelui său SURSE

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 8 noiembrie 2023 Etichete: ,

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant de Direcția Națională Anticorupție (DNA), miercuri, 8 noiembrie, în timp ce intermedia o mită de 50.000 de euro pentru a-i obține o sentință mai blândă ginerelui său, au declarat surse judiciare pentru Main News. Banii ar fi trebuit să ajungă la judecătoarea care urma să pronunțe la 24 noiembrie sentința definitivă într-un dosar de corupție în care este cercetat Cherecheș.

Persoana căreia soacra edilului ar fi urmat să îi dea banii este mama magistratei. Soacra ar fi promis între 50.000 și 100.000 de euro, mita fiind mascată sub forma achiziției unei firme care aparținea mamei judecătoarei.

Tranzacția s-ar fi realizat într-un restaurant din Iulius Mall, Cluj.

Închisoare cu executare în primă instanță

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Edilul a fost condamnat la 24 februarie 2022, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

Comentarii