Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vlad Pascu cere din nou arestul la domiciliu. Argumentul medical adus de avocați

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 14 august 2024 Etichete:

Procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost amânat pentru 20 septembrie, pentru că rapoartele de expertiză în cazul a două persoane rănite în accidentul de la 2 Mai nu au fost finalizate, conform News.ro. În același timp, tânprul a cerut din nou instanței înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, dar și controale medicale în afara penitenciarului.

„Este o persoană care s-a născut cu un singur rinichi. Asta este afecţiunea pe care eu tot am evitat să o spun, nu are niciun tratament. A solicitat anumite controale în afara reţelei penitenciarului, drept conferit de legislaţia romană. Lucru care i-a fost respins”, a declarat avocatul Alin Trandafirescu, apărătorul lui Vlad Pascu, potrivit sursei menționate.

Mai mult, avocatul tânărului susține că nu există o legătură de cauzalitate între substanţele găsite în organismul clientului său după producerea accidentului şi producerea evenimentului rutier.

„Această sintagmă sub influenţa substanţelor nu o putem defini, nu are o definiţie în Codul de Procedură Penală, nici în Codul Penal, nici într-o altă legislaţie. Acum să facem o legătură că orice prezenţă în corp, neidentificând când această substanţă a intrat în corp conduce automat la o legătură de cauzalitate între accident şi urmarea accidentului, daţi-mi voie să….”, a mai spus apărătorul lui Pascu.

Instanța a rămas în pronunțare, iar noul termen de judecată va fi pe 20 septembrie.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii