Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă își asumă înfrângerea: Nu pot câştigă amândoi candidaţii alegerile prezidenţiale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă și-a asumat înfrângerea de la alegerile prezidențiale și spune că PSD se pregătește pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare.

„Ştiţi cum este, nu pot câştigă amândoi candidaţii alegerile prezidenţiale. Votul românilor a ales şi noi nu putem să nu fim de acord cu ceea ce au dorit românii. Pentru noi este însă important un lucru, faptul că PSD a obţinut numărul de voturi din 2016, chiar l-a depăşit, ceea ce arată că într-adevăr suntem pregătiţi pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru A3.

Dăncilă a mai adăugat că PSD se concentrează pe alegerile locale și parlamentare.

„Este un lucru important pentru noi, ne vom concentra pe alegerile locale şi alegerile parlamentarea, atunci nu vom avea votul din Diaspora, care este într-adevăr un vot masiv, ne bucură prezenţa la vot. Şi cred că de la acest aspect trebuie să plecăm, pentru că cu acelaşi număr de voturi în anul 2016 am intrat la guvernare, am avut un scor foarte bun. Acestea sunt obiectivele noastre următoare”.

Viorica Dăncilă a mai declarat, într-o apariție la Digi24, că nu l-a sunat pe Klaus Iohannis să-l felicite pentru scorul obținut, dar că o va face după publicarea rezultatelor finale.

Președintele PSD a mai spus că i-a fost foarte greu să recâștige încrederea românilor după ce, în luna mai, Partidul Social Democrat a suferit un dublu eșec, respectiv înfrângerea de la alegerile europarlamentare și arestarea fostului lider, Liviu Dragnea.

Dăncilă susține că a preluat partidul cu un procent foarte mic, iar cu toate acestea PSD a reușit să urce în procente, însă nu suficient pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/viorica-dancila-isi-asuma-infrangerea-nu-pot-castiga-amandoi-candidatii-alegerile-prezidentiale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *