Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Întâlnire de lucru între șefii principalelor structuri din Ministerul Public și directorul FBI, pentru consolidarea relațiilor dintre cele două instituții

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 21 februarie 2024 Etichete: ,

Directorul FBI, Christopher Wray, a vizitat România, cu scopul unei întâlniri de lucru, care a avut loc ieri, 20 februarie, cu Procurorul general al PÎCCJ, Alex Florența, și cu șefii principalelor direcții DIICOT și DNA, la sediul Parchetului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului public, discuțiile s-au axat pe colaborarea excelentă dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română.

De asemenea, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și cybercrime, precum și a desfășurării  investigațiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate.

Înțelegerea dintre DNA și FBI implică cooperarea în schimbul de informații, iar informațiile obținute de aceștia pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupție instrumentate de DNA.

 

Foto: Ministerul Public

Comentarii