Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul alimentului este neschimbat

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2024

Marcel Ciolacu a transmis, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului că este finalizat ordinul preşedintelui ANPC, care vizează combaterea practicii comercianților de a reduce cantitatea produselor fără a ajusta prețul. 

Conform noilor reguli, producătorii vor fi obligați să informeze vizibil pe ambalajele produselor că au redus gramajul, fără a modifica prețul.

Ciolacu a menționat și că vor fi aplicate sancțiuni pentru cei care nu respectă această obligație. Acest ordin va fi publicat oficial până luni.

„Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Aceasta formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie”, a transmis Marcel Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, după finalizarea consultărilor la nivel european, actul normativ va fi publicat cel târziu luni în Monitorul Oficial.

„Producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat. Și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații.”, a mai adăugat Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii