Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Dacă voi ajunge la Cotroceni voi renunța la imunitate. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidențiale susține că în cazul în care va ajunge pe scaunul de la Cotroceni nu va promulga nicio lege care să aducă politici de austeritate în România.

„Sunt un om pentru care bunăstarea țării lui este pe primul loc. Am promovat întotdeauna creșterea veniturilor românilor și asta voi continua să fac și de la Cotroceni, voi lupta împotriva celor care vor să arunce România în sărăcie.

Nu voi promulga nicio lege care sa aducă politici de austeritate în România. Vreau ca fiecare român să știe că sunt un om care își iubește țara, țin cu românii și țin cu România. Nu am vorbit niciodată țara de rău în afara granițelor și sunt mândră că sunt român. În pieptul meu bate o inimă românească, simt românește și vreau să aduc oamenii împreună în mandatul meu.

Eu nu merg în afara granițelor țării să dau socoteală, merg să mă bat pentru România și vreau să știe fiecare român ca sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă.

Dăncilă: „10 August” nu a fost o lovitură de stat

Social-democrata a spus că deși inițial a crezut că situația din 10 august 2018 a fost o lovitură de stat, în prezent și-a dat seama că nu a fost așa.

”Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii sau cu alte interpretări. Cei care se fac vinovați să răspundă în fața legii, să nu facem noi justiție.

Cred că entitățile care sunt menționate în acest raport trebuie să lămurească aceste lucruri. Am spus atunci că semăna cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Între timp mi-am dat seama că nu a fost o lovitură de stat.”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Dacă voi ajunge președinte voi renunța la imunitate

Viorica Dăncilă a mai spus că dacă va deveni președintele României, persoanele condamnate pentru corupție nu vor beneficia de clemența prezidențială.

”Nu voi utiliza prerogativele graţierii decât pentru persoanele cu adevărat demne de compasiune. Persoanele acuzate de fapte grave sau condamnate pentru corupţie nu vor beneficia sub nicio formă de clemenţa prezidenţială”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Viorica Dăncilă.

Social-democrata a precizat că va renunța la imunitate daca va ajunge la Cotroceni, iar vilele de protocol vor fi înregistrate într-un program dedicat copiilor orfani.

”Voi începe demersurile încă din prima zi pentru a renunţa la imunitatea acordată preşedintelui, un preşedinte cinstit nu are nevoie de imunitate”, a mai spus Dăncilă.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *